top of page
image1.jpeg

Dr. Sabiescu Florian-Rafael

Medic medicina interna

Program Consultatii:
Luni 16:00 - 20:00
Marti 17:00 - 20:00
Miercuri - Joi 08:00 - 10:00

 

 

 

 

 

MEDICINA INTERNA

 

Medicina interna se ocupa de afectiunile organelor interne (inima, plamani, ficat, tub digestiv, splina, sange, rinichi, metabolism, articulatii, schelet osos), privind organismul ca un tot unitar. Se pot diagnostica si trata astfel majoritatea bolilor de care sufera adultii (peste 18 ani). Marea majoritate a pacientilor sufera de mai multe afectiuni si necesita tratamente multiple. Prin consultul oferit de medicul internist, pacientul evita excesul de consulturi medicale care pot sa nu fie necesare si este cel care analizeaza aceste situatii si decide care afectiune necesita si un consult sau tratament supraspecializat (cardiologic, hematologic, nefrologic, pneumologic etc). De asemenea, coordoneaza schemele terapeutice astfel ca sa nu apara suprapuneri de medicatie sau reactii adverse ale medicamentelor. 

 

Exista si boli ale intregului organism, care afecteaza mai multe organe vitale, asa numitele boli de sistem (colagenoza, vasculite etc), cu care de multe ori pacientii sunt indrumati pe la mai multi medici de diverse specialitati fara a se stabili un diagnostic exact si de care se ocupa de asemenea medicina interna. In plus, in consultul de interne se depisteaza cel mai frecvent pacientul cu cancer (inclusiv formele asimptomatice), pe care apoi ii indruma catre oncolog si/sau chirurg. In procesul de diagnosticare un rol foarte important il are si efectuarea unor investigatii paraclinice pe care majoritatea medicilor internisti le efectueaza si le interpreteaza (electrocardiograma, ecografie abdominala).  

Investigațiile necesare continuării elucidarii diagnosticului sunt tomografia computerizata CT, rezonanța magnetică nucleară RMN, consulturi la alte specialități. 

 

 

 

 

 

Principalele boli tratate si diagnosticate de catre medicina interna sunt:

 

  • INIMA: hipertensiunea arteriala, cardiopatie ischemica, insuficienta cardiaca

  • PLAMANI: bronsita, traheobronsita acuta, pneumonie, astm bronsic, BPOC, depistare cancer

  • STOMAC: gastrita, ulcer, boala de reflux, depistare cancer

  • FICAT: hepatita cronica, ciroza , steatoza (ficat gras), dischinezie si calculi biliari, cancer

  • COLON: colon iritabil, hemoroizi, cancer

  • RINICHI: litiaza renala, infectii urinare, pielonefrita, insuficienta renala

  • SANGE: anemii, leucemii, limfoame

  • SCHELET OSOS SI ARTICULATII: reumatism degenerativ si inflamator, poliartrita reumatoida, osteoporoza

  • METABOLISM: dislipidemie (colesterol), guta, diabet, boli ale tiroidei

  • BOLI DE SISTEM: lupus, sclerodermie, vasculite    

 

 

bottom of page