top of page
ginec.jpg

OBSTETRICA GINECOLOGIE

 

Specialitatea se adreseaza exclusiv femeilor, scopul fiind asigurarea sanatatii sistemului reproducator feminin.

 

Obstetrica are drept obiective mentinerea sanatatii, evitarea, depistarea si tratarea patologiei survenite pe parcursul sarcinii, nasterii si lauziei. Medicul obstetrician stabileste diagnosticul de sarcina, urmareste evolutia gravidei si embrionului            (fatului) din primele saptamani de viata intrauterina pana la termen, acorda asistenta la nastere si postpartum. In urmarirea sarcinii, un rol fundamental il are ecografia (diagnosticul de sarcina, stabilirea varstei gestationale, excluderea unei sarcini extrauterine, depistarea malformatiilor fetale, discordanta de crestere, anomalii de localizare placentara).

 

Ginecologia vizeaza profilaxia, depistarea si tratamentul patologiei sferei genitale feminine, incepand cu identificarea si tratamentul corect al perturbarilor florei vaginale, bolilor cu transmitere sexuala, alegerea metodei contraceptive adecvate fiecarui cuplu, screening-ul cancerului de col prin examenul Babes Papanicolau, diagnosticarea si tratarea formatiunilor de la nivelul organelor genitale interne (fibrom uterin, chist ovarian), probleme de infertilitate si patologie a menopauzei.

 

Consultul ginecologic periodic trebuie sa isi aiba locul firesc in viata unei femei, iar colaborarea cu un medic competent si in acelasi timp plin de tact, este esentiala.

 

 

 

Consultatie obstetrica si ginecologie.

Diagnostic si tratament a cancerului de col uterin.

Consult de infertilitate.

Consult ginecologic pediatric.

Ecografie transabdominala / transvaginala.

Ecografie 2D.

Ecografie confirmare sarcina.

Ecografie dublu si triplu test.

Ecografie morfologica.

Ecografie monitorizare foliculi ovarieni (foliculometrie).

Mici interventii (incizie chist).

Insertie sterilet (intrauterin / intradermic).

Extragere sterilet (intrauterin / Intradermic).

Rezectie Polip la nivelul colului uterin.

Dr. Souzan Bani Al Marjeh

bottom of page